Laden...

E10

E10

Waarom is E10 slecht voor je brommer of scooter?

Ethanol oftewel alcohol trekt vocht aan. (water). Water is natuurlijk niet goed in een tank benzine of in je motorblok, en dat zorgt voor oxidatie / roest. Maar de ethanol zelf zorgt er ook voor dat rubber onderdelen aangevreten worden en dat er rubberdeeltjes loskomen. Rubber onderdelen zorgen er normaal gesproken voor een afsluiting. Zonder rubber onderdelen kan er vloeistof of lucht gaan lekken, en dat kan voor allerlei nare problemen zorgen, van een afname in prestaties tot aan niet meer starten.

 

De losgekomen deeltjes, welke afkomstig kunnen zijn van roest, oxidatie, of rubber- en kunststof onderdelen, komen in je motor terecht en daarmee ook in de verbrandingskamer (cilinder).

 

Nu kan benzine prima verbrand worden wanneer er een goede brandstof/zuurstof verhouding is, maar wanneer rubbers beginnen te lekken kan dit ook het brandstofmengsel beïnvloeden doordat de lucht-verhouding gaat afwijken. Daarnaast verbranden rubber deeltjes, kunststof deeltjes, en deeltjes van oxidatie en roest niet in de verbrandingskamer, en zorgen dan vervolgens voor een aanslag op de zuiger, de kleppen, de bougie, en de cilinderkop. Deze aanslag zorgt o.a. ook voor startproblemen, inhouden, moeilijk op toeren komen, stotteren, en andere prestatieproblemen.

 

Euro4 motorblokken hebben olie in het motorblok zitten. De olie wordt d.m.v. rubbers gescheiden van de rest van het motorblok. Wanneer deze rubbers gaan lekken dan kan er ook vocht bij de olie komen waardoor de werking van de olie afneemt. De olie raakt vervuild door het vocht en er ontstaat een substantie die minder vloeibaar is en dus minder smeert. Dit zorgt vervolgens weer voor slijtage aan verschillende draaiende delen.

 

Wanneer je dus op E10 benzine rijdt of blijft rijden, dan is het een kwestie van tijd voordat je brommer of scooter het begeeft.

 

kapotte-zuiger-door-e10-benzine

 

Wat kun je als alternatief voor E10 tanken?

Als alternatief voor Euro95 E10 kun je Euro98 E5 gaan tanken. Euro98 E5 bevat namelijk 5% ethanol, en dat is hetzelfde ethanolgehalte wat je vroeger in de euro95 (E5) had zitten. Hier zijn brommers en scooters wel tegen bestand.

Putoline E10 Fuel Fighter 250ML

E10 benzine is slecht voor je brommer of scooter, of je nu een 2-takt of 4-takt motorblok hebt. Met de E10 Fuel Fighter voorkom je dat je brommer of scooter kapot gaat aan de Euro95(E10) benzine. De E10 Fuel Fighter is dus dé oplossing!

 

 

Reparatie

Wij hebben ruimschoots ervaring met de verschillende merken en modellen, bij ons is uw scooter in goede handen.

Onderdelen

Wij werken nauw samen met verschillende leveranciers, hierdoor hanteren wij zeer scherpe prijzen.

Nieuwe scooters

Ben u op zoek naar een nieuwe scooter? Wij leveren alle merken kom en bekijk anders onze aanbiedingen

Laurentzenscooters.nl
Specialist in scooters